Väl mött kamrater

saf

Detta blir det sista inlägget på den här bloggen på en längre tid, möjligtvis kan det återkomma små korta notiser som inte lämpar sig på andra plattformer. Däremot kommer en övergång till en annan blogg ske och när detta inträffar kommer en ny notis att finnas. Väl mött kamrater.

Han satte sig ned på ett café med ett glas vatten framför sig tittade på sin klocka och såg sig omkring som om han väntade på någon.  Han fnös och riktade sin uppmärksamhet mot sina händer som ifall något gjort honom arg. Han lät sina fingrar gå över varandra och muttrade något om att Darwin var en idiot, för evolutionsteorin är totalt ologiskt i samband med människor. Han höjde åter blicken och fastnade på en överviktig kvinna som just beställt ”fika” för 210 kronor. Samtidigt så kommer ett bekant ansikte in och mannen reser sig för att hälsa, en lätt kram och de båda sätter sig ner mitt emot varandra.


-          Du missade precis en fin demonstration på att mänskligheten saknar någon form av självkontroll. Om det är sant att en grupp är lika stark som den svagaste länken har vi stora problem och då menar jag verkligen stora, inte några ”Åh nej, slut på toapapper”-problem utan snarare något som leder oss mot randen till utrotning. We are fucked.

 

-          Har vi inte gått på den vägen sedan EU bildades och vi satte pengakåta monster vid makten för att sedan byta av dessa mot andra pengakåta monster. Fast de få som verkligen ville förändra något så handlade inte förändringen om något bättre för folket i sig utan snarare om nya synsätt på kön eller etnicitet så att dessa skulle få det bättre. Skrämmande.

 

-          När hade vi inte pengakåta människor vid makten? Man slutar bry sig och om folket faktiskt vinner någon sorts strid så kommer alltid etablissemanget på något sätt att förstöra segern. Kolla på Irland bara, röstade först nej till Lissabonföredraget och vad hände? De får rösta igen för att de röstade ”fel”! Inte nog med det utan nu får de utstå en solid mur av propaganda om hur EU öppnar jobbmöjligheter som skulle få Berlinmuren att verka som ett litet staket utanför ett svenskt fängelse. Men allt för demokratins goda ansikte, inte sant?

 

-          Jag är så djävla trött på allt tjat om demokrati hit och demokrati dit. Hela tiden detta bullshit om att stärka och försvara demokratin eller att allt gott i värden är byggt av och runt demokrati. Jordens vitala delar snurrar inte runt detta begrepp!

 

-          Men se runt dig, ta en titt på alla människor som sitter och sörplar sitt kaffe och äter sin bulle. Visst fan är alla här inne helt dumma i huvudet och vi är inga undantag. Vi blir totalt manipulerade och har ingen egen vilja. Begreppet frihet finns inte i praktiken och de få privilegier vi har fått är utbytte av likgiltighet mot allt som egentligen spelar roll. Se på tjockisen där borta som trycker i sig, totalt likgiltig mot livet och sig själv, klart som fan vi är dekadenta svin som förtjänar de problem vi har.

 

-          Är det vår framtid? Att väga 150kg och käka fyra muffins på lika många minuter? Eller är det att kanske tjata om hur dyrt det är att gå på café men ändå gå? Nej vissa människor lever endast för att man inte får döda dem.

 

-          Detta är för deprimerande, vi drar och tar en pilsner istället.

 

Kvällen avslutades på en sjaskig sylta och båda vännerna gick vingligt hem för att sova och sedan vakna upp likgiltiga och som duktiga samhällsmedsborgare tills nästa gång de tog en fika.


RSS 2.0