men gör det då!

Jag orkar inte mer, jag har vigt mitt liv åt att kämpa för den sak jag tror på. Jag har vigt mitt liv åt att aldrig försöka bryta mina löften. Men mitt liv har vigt sig åt att förgöra mig, mina drömmar tynger mig och mina visoner förstör det jag nu har byggt upp. Vissa förstår men de som förstår vill mig inte gott, dessa vill slita mitt hjärta från min kropp och visa sin nyvunnen trofé som dom stolt kan provocera med. Det finns en man som säger att de med drömmar är vildar som kallar sig själv män. Jag är nog en vilde då jag drömmer, men jag drömmer inte samma som dig för detta vet jag säkert. Mina drömmar vill jag inte kalla unika dom är bara anorlunda och dom visar min själ för mig själv. Mina drömmar är också mina demoner för dessa påminner mig om vad jag vill åstakomma och slåss för, är detta helvetet? Nej detta är jorden, vår värld, vår skapelse som vi naturens tjänare lever i. Det är nu i dessa stunde som jag förstår varför Romeo tog giftet framför Julias avsvimmad kropp och varför Julia förljde Romeo senare med dolken han bar. Jag vill bara lägga mig ner, kniven rakt in och sedan är mina löften borta, min kamp aldrig nämd och mina demoner förvandlas till änglar.

Det kvittar hur mycket du springer från dit liv, döden kommer alltid att följa dig och till slut besegra dig.

Until we feed the starving, blood is on all of our hands
Babylon is burning and there is no promised land
Until we clothe the naked all of us are damned
Dreams are just for savages calling themselves men
And in time fire will rain down
On our head the sky will open up and life will be bled.

We are all the same spirit, we are all the same love
And still somehow we've chosen to slaughter the white dove
There is only one energy just different sets of clothes
For human being is to dress up and protect what no one knows
So in time fire will rain down
On our head the sky will open up and life will be bled.

All of us will fall into the same hole
And all will reunite into the same soul
The death that we allow is the death that is our own
The murders we commit are committed in our home
So in time fire will rain down
On our heads the sky will open up and life will be bled.

Murdered by indifference, murdered by our greed
Murdered by our riches taken from the ones in need
Murdered in our churches and murdered by belief
We who just do nothing shall be murdered in our sleep
In time fire will rain down
On our heads the sky will open up and life will be bled.

Truth is just a word said to the ones who plead
What will we get back when we plant a poison seed?
Consumed by our consumption that can never be enough
The hungry are attacking, they are swallowing our blood
And in time fire will rain down
On our head the sky will open up and life wil be bled.

The victims are now victimized and the world is inside out
Everyone is terrified the faithful are in doubt
Religion is a gimmick we want back the god they stole
But everyone is fighting to go deeper in the hole
Some believe salvation comes when the world is gone
But we have been forsaken, there is nowhere we belong
So in time fire will rain down
On our heads the sky will open up and life wil be bled.
Joseph Arthur - All of our hands


jo

Ibland känns det som jag bara vill ge upp och sjunka in i skuggorna som jag bara vill ska omsluta mig. I dessa ögonblick vill jag bara skrika ut all frustration och ångest inom mig, men jag kan inte ens prata från hjärtat i dessa stunder. Jag önskar att jag kunde komma ut ur dessa perioder och få en anledning till släppa mina svarta tanka men jag ser inga anledningar och vägen framför mig är mörk, kall och en storm nalkas. Där för en gångs skull jag kommer att inneha huvudrollen och resten av världen kommer att se på när jag möter mina demoner inför min kamp om livet. Frågan är inte om jag kommer att överleva eller ej, utan om jag kommer att hitta den värmande känslan som jag endast får vid vissa stunder när jag är med dig. Jag är en vredens poet, jag diktar i raseri utav den önskan att jag aldrig kan få dig, upplyfta dig eller genomtränga dig. Detta skrämmer mig mer än något annat på vår jord. När jag vet att jag aldrig kommer att kunna använda min gåva och mitt underverk där jag veta att jag kan behaga dig
och din kropp kan svara på min, jag kan inte sluta drömma om detta då det har inte inträffat att du kan göra det tillbaka. Där vi känner varandra hur vi kommer att reagera på varje rörelse. Det är som en katt och råtta lek där jag är råttan och du leker med mitt förstånd. Efter varje bit jag tar ju närmare kommer jag dig och du mig, till slut kommer jag att vara i ditt våld och jag kommer aldrig mer att vilja vara fri.

Nu ökar vågorna och skeppet som ska symbolisera mig får en allt svårare kamp, sakta men säkert dras jag ner i Njordhr´s hemska riket och där finns inte en återvändo, bort från dig detta kommer att förgöra mig.

Samhälle i ett samhälle

Att bygga ett samhälle i ett annat samhälle, möjligt eller blott en dröm?

Många gånger har människor av olika grupper försökt att bygga samhällen i andra samhällen och oftast misslyckats gravt. Men det finns ett lyckat exempel som jag själv kan komma på. Men det är en osäkerhet ifall det var lyckat eller ej då jag tänker på Sydafrika under apartheidperioden. Under denna period var det faktiskt vita människor som skapade det mindre samhället till de svarta men samhället som de svarta levde i var beroende av image27det vita precis som det vita samhället var beroende av det svarta. Så alltså var det egenligen inte en utbrytning från samhället för att skapa ett nytt samhälle då båda samhällens ekenomi gick ihop. Man skapade något som kallades "homelands" som fanns runt om i Sydafrika som de vita gav de svarta för att skapa egna länder och bli självständiga. Men även där så fanns det vissa svarta som arbetade i det sydafrikanska samhället och därför bidrog till deras ekenomi. Även bidrag tillkom dessa "homelands" och därför var inte helt fria från samhället. Man skapade "homelands" för att man ville skilja på den svarta och vita blandningen inom ras och kulturliv. Det var tänkt att dessa "homelands" skulle bli självständiga när de hade byggt upp en fast infastruktur men så blev aldrig fallet då oftast där deras ledare blev korrupta eller inte kunde skapa det samhälle som man strävade efter. Nu kommer vi lite bort från ämnet men det viktiga är att fast det "extra" samhälle som skapades till de svarta så småningom om tog över och blev det enda samhället så var det aldrig ett eget samhälle och således inte ett samhälle i ett samhälle.

Men vad vill dom som försöker skapa ett samhälle utanför det "vanliga" samhället? Vad försöker dessa invidider att uppnå och varför vill dom skapa ett extra samhälle?

Den lätta förklaringen är att dom helt enkelt är trött på samhället och vill skapa något nytt för att just deras ideal ska uppfyllas och styras efter. Alltså av ren egosim försöker man skapa ett samhälle i ett annat samhälle och detta ska vara oberoende och styras utifrån deras egna ideal och traditioner. Men det kanske är så att dom gör det av ren kärlek till något som får dessa människor att vilja börja något nytt, något som inte är förstört än och är värt en chans att satsa på. Kanske en ännu enklare förklaring kan vara att dessa människor känner sig annorlunda jämfört med andra och inte passar in i samhället. och därför måste skapa ett nytt samhälle för att få en känsla av gemenskap. Denna gemenskap finns ofta i det orginala samhället men inte i samma utsträckning, men vilka grupper kan känna sig utanförr? De första jag tänker på måste vara :
  • Sionister
  • Anarkister
  • Motorcyckelgäng (laglösa)
  • Nationalsocialister
  • Hippies
Dessa är de första jag tänker på, då deras ideal kommer att komma i första hand och således vara grunden till ett samhälle. Men jag kan nog inte uttrycka mig bättre än Alexis gjorde så därför citerar jag.

"För många är dessa grupper en tilltalande lösning på en meningslös existens i ett samhälle man inte trivs i; de erbjuder en ny social identitet kring någonting som de andra moderna människorna inte får ta del av. Det känns säkert och tryggt att kunna åka runt på sin HD, tanka på Statoil, gå på motorcykelträffar och kräva nattklubbsinnehavare på pengar därför att det vanliga, stereotypa livet som dagens arbetar- och medelklass går igenom varje dag är som bortblåst. Inga räkningar, inga politiker, inga lögner - bara en egen broderlig tillvaro bland människor som förstår hur "unik" man är som individ.Vad dessa människor inte förstår är att de inte lever ensamma på planeten. Om detta samhälle väljer att släppa ut tio kilo kvicksilver i älven utanför deras campingplats, insjuknar hela familjen i livshotande tillstånd. Om Bush eggar upp Putin till att bomba Europa för att slippa dela med sig av sin energi, kan både frimurare och sionister säga tack och adjö."[HÄR]

Kan ett samhälle bli ett självständigt i ett annat samhälle?

När man skapar det egna samhället det utopia så vill man skära loss alla rötter till det gamla samhället som ständigt påminner och bränner en i ryggen vart man kom ifrån och varför man skapade ett nytt samhälle. Men är denna strävan möjlig och realistisk? Jag tror inte detta, för ifall man ska seperera sitt samhälle från det andra så måste man göra det i alla sätt som t.ex. ekonomi , handelsvaror , el, pengar et cetera. Och jag tror inte det är möjligt att skapa ett sådant stort samhälle inom ett annat samhälle där man har gårdar som odlar mat, elgeneratorer som producerar el, egna banker och så vidare. Sen för att befolkningen ska öka så måste man tänka vetenskapligt så det inte blir en inavel och då måste man minst i början ha runt 2000 individer. [KÄLLA] Sen så tror jag inte heller man kan undvika det gamla samhället då detta inte kommer att vilja undvika dig. Alltså när man sitter där i sett egna samhälle som man har skapat med sina medliknar så kommer det säkert att öppna något Mcdonalds i närheten eller liknande och snabbt blir man påmind om att det andra samhället fortvarande finns där.
Nu kanske du säger att man kan alltid göra livet surt för detta företag eller liknande, men kan man det i längden? Kan man undvika samhället som ständigt vill pressa sig på en och vill insluta en i deras samhälle? Nej det kan man inte, även här spricker det för någonstans i närheten kommer det att finnas mark till salu som någon köper och kanske bygger ett Mcdonalds eller ett varuhus på. För att citera Alexis:

"Problemet med dessa rörelser är att deras metod är en fallerande sådan; det går inte att reformera ett samhälle genom att isolera sig eller avskärma sig från det, dels därför att samtliga individer i ett samhälle bara är delar av ett större maskineri - du lever inte ensam och du är direkt beroende av andra människor för din fortsatta existens - och dels därför att vårt samhälle i dag har vuxit sig så stort att det påverkar resten av omvärlden, oavsett om du väljer att flytta upp i bergen eller gräva en grop i trädgården och gömma dig där medan tredje världskriget blossar upp."


Slutsats

Jag anser inte att det går att göra ett samhälle i ett samhälle.
Dagens tankeställare

- Alla människor gör samma sak, att föra sitt släkte vidare. Men man gör inte det av kärlek utan för att det är vårt väsens instinkt. Om alla människor har samma strävan som en instinkt men gör den inte utav kärlek så skapar det indirekt egoism enligt mig.

- Utveckla.

- Alla djur har instinkten att ha sex för att kunna föra sin art vidare så varför skulle människan vara annorlunda?

- Men det känns ändå inte som samma sak, för vi vet ju att det finns hur många människor som helst, man tänker inte att "snart kanske människorna inte finns längre"

- Jo jag förstår dig, men en instinkt är ofta något omedvetet som att du blir hungrig du kan t.ex inte innan se när du ska bli hungrig utan du blir det vid ett tillfälle. Så kanske denna känsla av att vilja ha barn också är sådan.

- Så kanske det är.

"Följ dina bästa och sämsta begär och framför allt: Gå under! - I båda fallen är troligen på något sätt mänsklighetens gynnare och välgörare och värd att hedra - likaväl som att skrattas åt!"
Friedrich Nietzsche

Albus Dumbledore smygnazist?

"Gellert -

Your point about wizard dominance being FOR THE MUGGLE´S OWN GOOD - this, think, is the cruicial point. Yes, we have been given power and, yes, that power gives us the right to rule, but it also gives us responsibilities over the ruled. We must stress this point, it will be the fondation stone upon wich we build. Where we are opposed, as we surely will be, this must be the basis of all our counter-arguments. We seize control FOR THE GREATER GOOD. And from this it follows that where we meet resistance, we must use only the force that is necessary and no more. (This was your misstake at Durmstrung! But I do not complain, because if you had not been expelled, we would never have met.

Albus"

Här ser vi ett utrdrag från den nya Harry Potter boken, hoppas ingen tar illa upp. I alla fall, här får vi se några av Albus Dumbledores tankar, han var 17år när han skrev detta brev och det är ganska intressant. Här menar Albus att alla som har magiska krafter (människor) är starkare än vanliga då dom kan trolla och bör därför styra samhället just för att dom är starkare som människor. Detta innebär att dom har en större chans enligt Albus att arbeta för det "Greater good" alltså det bästa för samhället. Han säger också att dom inte får vara vårdlösa i sin maktposition utan visa respekt för de som är underordnade då de är dessa som är samhället, detta kan man se vad Albus menar i meningen : "that power gives us the right to rule, but it also gives us responsibilities over the ruled." Så det Albus vill skapa är ett samhälle som styrs av de starka personen för att skapa det ultimata samhället. Han vill alltså inte egentligen göra det för hans egens skull utan för alla runt omkring honom.

Albus tankar går ganska ihop med Nietzsche och Adolf Hitlers tankar om hur ett samhälle ska styras, Alltså av en darwinistisk insyn med naturliga förordningar. Där de som är starkare människor styr samhället då de svagare är för svaga för att leda. Detta enligt mig låter ganska logiskt och kan till en viss del vara så idag. Då de mer intelligentare människor eller starkare inviduellt styr vårt land idag om man bortser från Mona Sahlin som är enligt mig helt dum i huvudet men det är en annan femma. Där varje ledare i en maktposition i dagens samhälle är till en viss del intelligenta eller har intelligenta människor runt sig som hjälper dessa att styra inom sina områden. Allt detta är egentligen i principen politisk inkorrekt då om man påstår att starkare människor styr vårt samhälle så trampar man på alla människors lika värde för samhället. Då man faktiskt påstår att det finns övermänniskor som är födda att styra över andra människor (människofår) som i en flock lejon et cetera.

Om du tycker att detta verkar ett logiskt sätt att styra ett samhälle så sympatiserar du med nationalsocialisternas syn på hur ett samhälle ska styras och är därför en av de ondaste saker du kan vara i vår värld.

Jag är sååå ond....

Gator är fyllda av mänskliga får. Slödder och patrask så långt ögat når.

Att skapa ett liv, vad vill ett liv? Ondskan möter det goda, men vem bestämmer?

Att skapa ett liv, ett nytt djur. Man öppnar världen för ännu en varelse. Vackert eller äckligt? Ont eller gott? Vem bestämmer om det är ondska eller av godhet att man föder fram ett nytt djur till denna värld där egoism och dualism härjar. Där pengar prisas mer än ens egna folk, där man gärna säljer sina vänner och medmänniskor för pengar. Men ändå, ett liv en ny människa (eller annat djur) man släpper in i samhället som man kan älska och lära upp. Lära att egoism,dualism och materialist leder till en cirkel som går neråt mot ett gap av eld där ingen kan överleva. Ett barn, dessa konstiga varelser som får oss att känna saker som man inte ofta känner i dagens samhälle. Den onde blir god, den tarvlige kan blir hjälte. Allt detta för ett barns skull. Men livet som barnet skapar och får, vad vill ett liv? Om man kollar det vetenskaplig öga så är liv en egenskap som alla organismer har. Det finns ingen helt entydig definition på biologiskt liv, men dessa kriterier måste "liv" ha:

  • Livet förökar sig, vilket kallas reproduktion. Vid reproduktionen förs arvsanalag vidare.
  • Livet har förmåga att vidareutvecklas.
  • Något som är levande kan reagera på yttre stimuli.
  • Något som är levande är inte statiskt; det rör sig av egen kraft. Vissa former av liv förflyttar sig i rummet, andra åstadkommer bara rörelse inom sig själva.
  • Det som är levande söker föda och har en egen ämnesomsättnin
Det vi kan se från den vetenskaplig syn på vad liv vill så är det att liv vill föröka sig och utveckla sig, livet har en egen kraft som gör så att den rör sig. Om detta är vad liv vill så är det väldigt primitvt. Men om man kollar på det filosofiska ögat på liv, så vill jag börja med det kända citatet.

"Jag tänker, därför finns jag"

En annan syn på saken är Friedrich Nietzsche som sade:

"Liv, vad vill det säga? - Liv - det vill säga: oavbrutet avstöta något som vill dö; liv - det vill säga: vara grym och obönhörlig mot allt som håller på att bli svagt och gammalt hos oss själva och också hos andra. Liv - det vill alltså säga: vara utan pietet mot döende, elända och gamla? Ständigt vara mördare?
Och ändå har den gamle Moses sagt: "Du skall icke dräpa!"


Detantagligen Nietzsche menar är att livet förhindrar döden och vi således lever för att dö. Och genom att födas så inger vi en ny livskraft till andra "döende" människor.

Slutsats

Ett liv som vi skapar kan både vara en naturlig instinkt att vi måste fortplanta oss, att sprida vårt folk vidare. Men det kan också vara på ett mer egoistiskt plan där vi skapar ett liv för att vi är rädda för att vara ensamma eller att vi saknar något i våra liv, ett tomrum som vi måste fylla upp med ett barn. Men vem bestämmer om det är av goda eller onda skäl, då båda dessa anledningar är av "Kärlek" då den första är av kärleken till sitt folk och den andra av kärleken till sig själv. Då boda motiven är av det "goda" slaget så ses de av andra av det "onda" därför borde man sudda ut dessa gränser och inse att världen inte är indelat i vit och svarta zoner.

Jämlikhet

Nu ska jag försöka få en konversation mellan två personer om människors lika värde.

Johan: I min drömstat skulle alla människor ha ett unikt egenvärde och vara lika mycket värda samtidigt som ingen får kränkas.

Max: Låter ganska motsägelsefullt och omöjligt i mina öron då om människor har ett unikt värde i sig men samtidigt är lika värda då måste man kränka människornas unika värde för att uppnå att alla är lika. Eftersom att vi är olika eller har då ett unikt egenvärde som du yttryckte dig så måste vissa foglas och andra höjas för att alla ska bli lika värda, och eftersom man inte får kränka nåong i din stat så skulle det aldrig att gå.

Johan: Så du förordnar ett system eller en stat där man ska trampa på människans rätt till att vara just människa? Så du vill att man ska behandla människor olika och rangordnar dom i något system för att du anser att det aldrig går att ha en stat eller ett system där alla människor är lika mycket värda, är inte det egentligen vad demokrati handlar om? Att människor är lika mycket värda, har lika mycket kraft att säga till om.

Max: Men är det inte egentligen du som försöker trampa på människans rätt att vara människa då du vill reglera ens utveckling för att alla ska vara lika mycket värda? Det jag vill är att man ska acceptera att människor är olika värda och därför unika. Detta är inget negativt och är bara naturligt, kolla själv på naturen där de som är svaga försvinner medan de starka stannar kvar. Att du tar upp demokrati som en synonym med lika värde tycker jag bara är bra då vi kan ta två flugor i en smäll. Demokrati bygger på att du har en röst som du kan rösta med, men denna röst är precis lika mycket värd som en narkomans, mördare, våldtäktsman, pedofils et cetera röst . Det är precis som med människors lika värde, där DU är lika mycket värd som en narkoman, mördare, våldtäktsman eller en pedofil. Tycker du att detta är rätt?

Johan: Snarare så utvecklas vi tillsammans och tar hjälp av varandra därför reglerar man inte utveckling,
att försöka få människor att tänka att dom är högre värda än andra är fel och leder bara till egoism och
ett JAG tänkande. Därför ska man borste från det ytliga och de val som man har gjort för i grund och botten är vi människor.

Max: Vi utvecklas tillsammans men för det är vi inte lika värda då vi omedvetet delar in folk i grupper där vi värderar dom. T.ex din mor är mer värd för dig än vad en pedofil är då detta är omedvetet och blir alltså en instikt, en naturlig sak att tänka. Vi kan även ta ett annat exempel som: För samhället så är världens bästa dokter mer värd än en knarkare. Om DU hade fått rädda en person från döden vem hade du valt , Doktorn eller knarkaren?
Vi födds till människor men vi blir också personer av de saker vi gör och vi döms för hur vi handlar i sammanhangen. Detta gör att vi har val hur vi blir som personer och människor detta innebär också att vi kan välja om vi vill vara egoister och bara tänka på en själv men vi kan också välja att när vi inser att vi är olika värda i samhället så kan vi ta vårat ansvar och försöka förbättra en själv och omgivningen. Ett gammalt alkemistiskt ordspråk är "När man försöker förbättra sig själv så blir allt omkring en bättre."

blir inaktiv nu tills den 18, då kommer mer uppdateringar på bloggen.

Tankarna

Hon kände sig trygg, här kunde inget skada henne. Att höra hans hjärta och vila vid hans bröst medan hon kände fingrarna som gled genom hennes hår var för henne trygghet. Ljudet från regnet mot fönstret gjorde hennes ögonlock tunga och sakta somnade hon. Hans fingrar fortsatte att leka med hennes hår han funderade på livet och hur han ville att det skulle se ut. Hans liv var i samhällets sätt ett normalt liv, han hade haft en bra uppväxt många vänner och nu en fickvänn som älskade honom. Men det som tynger honom är att han inte kan känna något varken kärlek eller sorg, varken lycka eller förtvivlan. Det ända som han känder inom sig och alltid varit där är smärta, en smärta som är så ihärdig och gör honom så rastlös att hoppets vita riddare försvinner i fjärran vid hans anblick. Han kollade ner mot den som sov vid hans bröst, så lugn så harmonsik hon såg ut. Han känner en bitterhet över att han inte kan finna denna harmoni. Är detta lönen för att jag har öppnat mina ögon och ser längre än samhällets skuggbilder? Är detta tacken för att jag ser verkligheten som den är?

Som Platon förde fram för över tusen år sedan att vi människor sitter i en grotta och allt vi ser är skuggbilder, men vi uppfattar dessa som verklighet och inte som skuggor. Men om någon som mig själv skulle se ljuset och berätta för de andra att deras verklighet är en lögn och deras livsvilkimage26or är att se skuggor så skulle jag antagligen bli utskrattad eller dödad. Och precis som de få människor som har dött för att de har skådat ljuset ska jag också dödas eller straffas? När ska folk sluta leva i illusionen? Fast det är kanske så de står ut, att aldrig se den riktiga världen utan att dom gör en regnbåge då dessa inte existerar i verkligheten utan det är en skapelse av våra ögon. Oh denna förbanelse! Varför kan inte folk se verkligheten!? Fast ser jag den objektiva verkligheten? För vi skapar samtidigt som vi tolkar världen, detta kan göra att jag kommer till en annan del av grottan i Platons beskrivning och således aldrig kommer att uppfatta den äkta verkligheten. Men de som är fast i den första biten vägrar att inse att det finns något större, att det dom ser inte alltid är det korrekta. Detta insnöade synsätt håller på att störta min vardag då de tankar som jag för, vill vissa bannlysa och jaga bort ur detta "perfekta" demokratiska samhälle. Yttrandefrihet? Nej jag tror inte det, eller jo men bara isåfall om man har de "rätta" åsikterna och yttrar sig äckligt politiskt korrekt. Sen för att utvidga det när ska folk förstå att demokrati inte är synonymt med yttrande- åsiktsfrihet? Livet är som vinden ibland ljuv ibland hård och ibland finns den inte.

Flickan rörde sig och han kollade mot hennes leende ansikte, hon mumlade något han inte hörde och han strök sakta hennes kind. Han vände henne på sidan och började smeka hennes mage, han slöt ögonen och somnade.

RSS 2.0