Sanningen.

Sanning existerar inte. Sanning är vår uppfattning om vad som existerar; vår uppskattning av det.

Om man fick välja ett ord som skulle beskriva sanning så skulle de flesta nog välja Verkligt. Detta gör att bara det som är verkligt för dessa individer är sanning, detta gör att sanningen är en uppfattning om vad som finns runt omrking oss. Detta gör också att sanning är vår uppskattning av verkligheten. Alltså behöver sanningen inte stämma, utan det är bara den individs uppfattning av verkligheten, synen på livet. Nu ska man inte intala sig att allt man ser är en bluff och det finns inget som är "sant" , för allt är sant för någon person. Och vi måste ha denna sanning i vårt liv för att kunna leva, för att kunna få en mening med att leva. Egentligen så kan man säga att det finns tre vägar från detta nu när man har upptäckt något som är på ett högre plan.

  • Man ser ner på allt och har en bestämd syn på att hela livet inte är verkligt, att allt som finns runt omkring oss är en bluff, då sanning inte existerar utan är uppfattningar om vad som existerar. Man ser inte meningen med livet då man är gömd bakom sin EGNA syn på livet, den där synen där allt är bara en bluff att allt inte existerar. Även denna syn är en uppskattning av livet och alltså denna individs sanning.
  • Man låtsas som man inte har förstått innebörden av mening och försöker glömma allt om vad som kan lura in dig i en osäker vardag, där i den vardag allt inte är bestämt av det "goda" eller "onda" ("sanning" eller "lögn") då man prisar moralen över allt annat.
  • Man inser att man måste välja en av sanningarna , inte ens egen sanning då detta är en farlig väg, en väg inom individualism där man prisar sig själv högre än världen. En vansinnes väg kan man kalla det. Nej man måste välja den sanning som gör att man bäst kan leva sitt liv och på bästa sätt se vad som är verkligt från det overkliga, att människor kan inte flyga utan hjälpmedel och så vidare. Det finns vissa saker som existerar och andra saker som är skenbilder (skuggbilder) från vårt inre. Dessa saker måste vi skala bort och börja fokusera på det verkliga.


Så nästa gång ni hör någon säga "det är absolut sant!" så tänk då att det som denna individ anser är sant är bara en uppfattning av hennes liv, hennes verklighet.


Kommentarer
Postat av: alex

Sanningen är att jag inte vill gå i skolan imorgon. Men men. Syns i skolan imorron.
Peace

2007-08-22 @ 22:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0