Tänkandet.

I detta inlägg ska jag försöka beskriva mina tankar om människors tänkande, själva syftet är nog att försöka analysera och kartlägga hur folk tänker och varför dom tänker detta. Då jag vet att detta bara är mina egna tankar och således inte behöver vara korrekt. Därför vill jag reservera mig för de fel ni anser er hitta och vi kanske svaret på att vi ser saken olika är att vi har en annan världsbild.

Mänskligt tänkande nu för tiden är oftast ett egoistiskt och dualistiskt tänkande där JAGet alltid kommer först och detta skapar en sorts otrygghet där vi söker nya sätt att försöka utföra vårt tänkande. När vi ska tillämpa denna egoistiska praxis på våra levnadssätt så måste vi priotera om saker då oftast så verkar dessa saker som försvinner vara;

  • Sammhörighet
  • Idealism
  • Heroism
  • Socialism
Dessa är bara några av sakerna som prioteras bort av den nya "över människan" som ska skapa "karriär" och denna logik kan jag inte riktigt förstå när man värderar sin egen inkomst över sitt folk. Jag kan förstå att man vill göra det bästa av sitt liv men detta är ett tänkande som handlar om dig själv och när du får barn så tror jag att man gör en ompriotering att nu kämpar man för barnets bästa. Men även det är ett sorts JAG tänkande men bara då att man flyttar över sin egosim på sitt barn och skapar en karriär genom sig själv till barnet. Det bäste vore egentligen att ha denna barn priotering direkt från början men istället för sitt barn så tar man för sitt folk. Att man gör det bästa för sitt folk. Detta kan låta väldigt logiskt men ses inte idag som en självklarhet, missförstå mig inte på pappret så är det en självklarhet men inte i utförandet. Den största faktorn man lättast ser i dagerns tänkande är att man saknar det socialistiska tänkandet, jag kommer inte att försöka definera socialism för er då det är ett luddigt begrepp och defineras annorlunda för var person du frågar. Men att man saknar det grupp tänkande för gruppens bästa. Att man bara handlar för sin egen vinning och trycker ner andra i träsket för att endas Du ska komma upp. istället för dessa seende med skygglappar så borde vi ha ett mer socialistiskt, mer heroism och en mer inriktad idealistiskt levnadsätt där vi satsar på de saker som består. Du och jag kan vara död imorgon men våra arv kommer vara kvar i förhoppningsvis flera tusen år. Och det är i dessa arv vi ska jobba på, dessa saker som består. Det är dessa saker vi måste priotera och jobba för. Utan dessa människor som har prioterat detta så blir vi inget och det är dit vi är på väg. Mot träsket av tomlöshet där vi fylls av så mycket plast att vi kan pantas.

Dagens logiska val går till:

"16-åringen misstänks ha stulit kondomerna tillsammans med en tre år yngre kamrat i mars i år. Värdet på kondomerna uppskattas till 6 840 kronor, skriver TT."

"? Jo, det stämmer vi delar ut dem gratis, säger Gabriella Heringslack, informatör för primärvården i Skåne."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0