Albus Dumbledore smygnazist?

"Gellert -

Your point about wizard dominance being FOR THE MUGGLE´S OWN GOOD - this, think, is the cruicial point. Yes, we have been given power and, yes, that power gives us the right to rule, but it also gives us responsibilities over the ruled. We must stress this point, it will be the fondation stone upon wich we build. Where we are opposed, as we surely will be, this must be the basis of all our counter-arguments. We seize control FOR THE GREATER GOOD. And from this it follows that where we meet resistance, we must use only the force that is necessary and no more. (This was your misstake at Durmstrung! But I do not complain, because if you had not been expelled, we would never have met.

Albus"

Här ser vi ett utrdrag från den nya Harry Potter boken, hoppas ingen tar illa upp. I alla fall, här får vi se några av Albus Dumbledores tankar, han var 17år när han skrev detta brev och det är ganska intressant. Här menar Albus att alla som har magiska krafter (människor) är starkare än vanliga då dom kan trolla och bör därför styra samhället just för att dom är starkare som människor. Detta innebär att dom har en större chans enligt Albus att arbeta för det "Greater good" alltså det bästa för samhället. Han säger också att dom inte får vara vårdlösa i sin maktposition utan visa respekt för de som är underordnade då de är dessa som är samhället, detta kan man se vad Albus menar i meningen : "that power gives us the right to rule, but it also gives us responsibilities over the ruled." Så det Albus vill skapa är ett samhälle som styrs av de starka personen för att skapa det ultimata samhället. Han vill alltså inte egentligen göra det för hans egens skull utan för alla runt omkring honom.

Albus tankar går ganska ihop med Nietzsche och Adolf Hitlers tankar om hur ett samhälle ska styras, Alltså av en darwinistisk insyn med naturliga förordningar. Där de som är starkare människor styr samhället då de svagare är för svaga för att leda. Detta enligt mig låter ganska logiskt och kan till en viss del vara så idag. Då de mer intelligentare människor eller starkare inviduellt styr vårt land idag om man bortser från Mona Sahlin som är enligt mig helt dum i huvudet men det är en annan femma. Där varje ledare i en maktposition i dagens samhälle är till en viss del intelligenta eller har intelligenta människor runt sig som hjälper dessa att styra inom sina områden. Allt detta är egentligen i principen politisk inkorrekt då om man påstår att starkare människor styr vårt samhälle så trampar man på alla människors lika värde för samhället. Då man faktiskt påstår att det finns övermänniskor som är födda att styra över andra människor (människofår) som i en flock lejon et cetera.

Om du tycker att detta verkar ett logiskt sätt att styra ett samhälle så sympatiserar du med nationalsocialisternas syn på hur ett samhälle ska styras och är därför en av de ondaste saker du kan vara i vår värld.

Jag är sååå ond....

Gator är fyllda av mänskliga får. Slödder och patrask så långt ögat når.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Kom igen, övertolka inte Harry Potter.
Människor har inte magiska krafter och därför kan man inte jämföra det med Dumbledores och Hitlers tankar. Hitlers gick ut på att döda männniskor, Dumbledors på att skydda människor. Det är skillnad.
Nu vill ja inte läsa harry potter mer. Fan. Du har precis dödat harry potter för mig!!

2007-07-25 @ 21:07:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0