Människa, med rätt att konsumera.

Gräset kittlar hans nacke och han vrider lite på sig för att hamna rätt så han slipper det. De vita molnen som svävar förbi på den ljusblåa himlen är vackra och bildar olika former som han skrattar åt. En flodhäst, ett skepp och en drake seglar förbi honom i dessa vita små bomullstussar, han förundras över hur hans fantasi kan föreställa sig allt detta i ett par moln. Han höjer sitt huvud och kollar sig runt, han ser kullen som är framför honom och lägenheterna till höger, han ser människor som cycklar och går, allt detta delar något och det är historien om hur allt är som det är.

Trots att naturen och omgivningen är vacker så är människorna grå, förtrollade av det som nu styr vår värld. Televisionen med tidningarna i hälarna, denna makt har skapat en sorts ny människa som har lärt sig att tänka "rätt" och fått en ny visdom när det gäller att göra ologiska saker logiska och vice versa. Där de jagar de som säger emot en och försöker skapa nya ideal där man ska passa in, vi ska glömma vårt inre för att leva ut våra materialistiska drömmar som innebär att äga mest, dyrast och de nyaste sakerna som produceras för att fylla någon funktion som vi inte behöver. Detta nya levandssätt gör att vi saknar något inom oss, vi saknar en egen identitet som folk innan hos har. Vissa av oss söker den i nya saker som har tillkommit de senare åren som Hipp-Hop och andra kulturer då vår egna kultur är glömd för att den är inte värd något. Vi saknar det som binder samman oss med resten av folket trots att vi är olika och vi söker det i samhället. Vissa går in i kriminaliteten som en lösning men den största skaran ökar takten på att köpa nya dyra och onödiga saker.

Vi lever i ett samhälle där den nya regeln är att alla ska ha rätt att konsumera, exakt alla ska få kunna köpa exakt vad dom vill då man utgår från att detta är frihet. Ifrågasätter man denna frihet så blir man kallad för märkliga saker som inte alls har med själva idealen att göra, utan dom försöker tysta ens åsikt då den är obekväm i samhället och kan påverka folk då det den obekväma åsikten säger är faktiskt sant. Visserligen finns det grupper som påpekar detta men mot dessa grupper drivs det hatkampanjer och försök till en sorts anonymitet mot dom. Ser man dom inte så finns dom inte. Detta verkar vara en av de logiska klichérna som simmar runt bland de "duktiga" medborgarna av detta samhälle.

Men kan man kalla denna frihet för en frihet? Då påtryckningar över allt som säger hur du ska vara , se ut och tänka försöker skapa en sorts människa som ska uppdatera sig med nya saker konstant för att inte hamna utanför den ramen hur man ska vara. Skapar inte detta ett sorts krav på att man ska konsumera saker och således är det inte en frihet utan ett krav, konsumera eller hamna utanför samhällets ramar. Då år av en propaganda och en sorts hjärntvättning har skapat dett ideal där man måste passa in i samhällets ramar för att ses som en människa och bli accpeterad av samhället. Det räcker inte längre med att man betalar skatt, lever sitt liv och kanske intresserar sig för sitt lands bästa utan nu måste man konsumera för att kunna räkna sig som en medborgare av samhället och undvika hetska kommentarer som rasist,nazist,fascist och liknande.

Men detta samhälle går framåt där man försöker komma åt de personer som lättbevisat inte är rasister et cetera och därför definierar man om ordets betydelser som t.ex

"Man kan känna igen en rasist på många sätt. Irrationell rädsla för antingen
andra kulturer eller andra etniciteter, kanske? Att skilja på folk mer för hur de ser ut än hur de beter sig?
 Oftast är det en blandning, och i nästan alla fall tänker inte personen i fråga erkänna något av dem.
Hur som helst är det inte svårt att inse hurvida någon är rasist."
Användarnamn spOWN på fragbite.com.


Detta gör man för att komma åt de personer som inte är vad orden egentligen betyder, man inleder en ny propaganda spridning där man försöker omformulera ords betydelse för att få fast ännu mer folk som är negativa till det samhälle vi lever i. Man gömmer sig bakom fasader som frihet, yttrandefrihet, åsiktsfrihet och liknande friheter som dom anser att vi tror vi ska känna att vi har. Men har vi dessa friheter i själva ordets betydelse? Nej det har vi inte, vi får inte säga vad vi vill och vi får bevisligen inte tycka och tänka som vi vill för i "värsta" fall kan man råka ut för samhällets klor som försöker tysta dig med skällsord. Jag antar att de flesta av er inte kommer tro på mig och försöka fortsätta leva i en fantasivärld där man mår bra av att konsumera, det är vägen till den själsliga lyckan och ni vill ju nå denna otroligt sällsynta lycka.

Jag anser att vi måste gå med en enad front mot denna materalistiska värld som skapar en sorts kaos inte bara i hierarkin utan också mot vår kultur och identit. Vi förslavar människor och tvingar dom att tro man kan köpa lycka samtidigt som de känner att dom saknar något inom sig som dom behöver för att utvecklas både själsligt och fysiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0